Парламент ухвалив Антикорупційну стратегію

19:13, 20 июня 2022
При НАЗК створять Координаційну робочу групу з питань антикорупційної політики.
Парламент ухвалив Антикорупційну стратегію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати ухвалили законопроєкт № 4135, який визначає напрямки державної антикорупційної політики на найближчі роки. Про це повідомляє сайт «Слуги народу».

«Україна вже має висновок Європейської комісії про те, що ми досягли значного прогресу на шляху до верховенства права. Сьогодні ми зробили ще один крок до чесних судів, прокуратур та поліції, до чесної сплати податків, до нормальної роботи держпідприємств – без зловживань та корупції», – пояснила голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

За її словами Антикорупційна стратегія забезпечить злагодженість та системність на всіх рівнях влади у запобіганні та протидії корупції.

«Розробляти проєкти цієї стратегії та державної антикорупційної програми буде НАЗК. Вона також оцінюватиме ефективність заходів та зможе ініціювати перегляд державної антикорупційної програми з огляду на результати моніторингу», – сказала Шуляк.

Вона розповіла, що при НАЗК створять Координаційну робочу групу з питань антикорупційної політики. Її співголовами стануть очільник НАЗК та міністр Кабміну. Склад Координаційної робочої групи затверджує уряд, зокрема за згодою у неї можуть входити народні депутати.

«Варто розуміти, що це не лише крок до держави без корупції, але й крок вперед до кандидатства та членства України у Європейському Союзі», – підсумувала Шуляк.

Також ми повідомляли, що Верховна Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію, – депутат.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді