«Тривожна валіза»: що найчастіше брали з собою держслужбовці в укриття під час повітряних тривог

13:27, 28 июня 2022
Держслужбовці під час повітряних тривог найчастіше брали з собою в укриття ноутбук, блокнот, флешку, документи, печатку та посвідчення.
«Тривожна валіза»: що найчастіше брали з собою держслужбовці в укриття під час повітряних тривог
Джерело фото: facebook.com/nads.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби повідомило, що найчастіше брали з собою держслужбовці в укриття під час повітряних тривог. Про це йдеться на Facebook-сторінці НАДС.

 «Ноутбук, блокнот, флешка, документи, печатка, посвідчення – саме ці речі згідно відповідей державних службовців найчастіше опинялися у їх «тривожній валізці», зібраній на випадок повітряних тривог. Як бачимо, державні службовці попри будь-які умови не забувають про роботу. І звісно, про Присягу. А ще, це свідчить про цінності, які навіть війні не зруйнувати - відповідальність, професіоналізм, результативність, ефективність, доброчесність.

Ось наприклад, ноутбук. Ця відповідь з поміж інших траплялася найчастіше. Колеги зауважували, що брали з собою ноутбук до укриттів не лише як джерело отримання інформації. Він дає можливість навіть в бомбосховищі чи підвалі виконувати свої функціональні обов'язки, працювати на благо країни та бути на зв'язку з колегами через електронну пошту, zoom чи скайп. «Відповідальність за установу та турботу за працівників, яким повинна виплачуватися заробітна плата або її частина (аванс, кошти за простій)», - зауважила респондентка, пояснюючи, чому до тривожної валізки поклала ноутбук з необхідним програмним забезпеченням.

На другому місці нашого умовного рейтингу - флешка та кваліфікованний електронний підпис. У відповідях колеги зазначали, що ще в перші дні війни завантажили на цей електронний носій усю важливу інформацію, яка могла стати у нагоді. Адже працюючи, вдавалося відволікатися від тривожних думок. А ще це місце, де зберігається багато цінної інформації (не таємної). «Так, як я працюю в секторі персоналу, це не просто пристрій, а місце, де зберігаються історії і долі людей. Навіть під час евакуації ця непомітна на перший погляд річ, була у моїй тривожній валізі», - так прокоментувала свою відповідь одна із респонденток.

Робочі документи також потрапили до цього переліку. Збереження документів, необхідних для належного функціонування, справді важлива. Значна кількість опитаних зазначили, що подбали про їх цілісність та перемістили у безпечне місце з початком воєнних дій.

Чимало респондентів також зазначили, що до тривожної валізки поклали посвідчення державного службовця, бо це викликає гордість. І посвідчення також хотілося зберегти з поміж інших важливих предметів чи пам’ятних речей.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до опитування та поділився своїми історіями. Ті речі, які ви складали до “тривожної валізки” свідчать про величезний рівень професійності та відповідальності. Адже, навіть у таких складних умовах, ви не забуваєте про свої обов’язки та відданість перед колегами і громадянами. Ми обов’язково переможемо і все буде Україна!», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду