Рік ринку землі в Україні: скільки було укладено угод

18:09, 1 июля 2022
За цей час було укладено понад 100 тисяч угод.
Рік ринку землі в Україні: скільки було укладено угод
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль нагадав, що рівно рік тому в Україні був запроваджений ринок землі. Про це він написав на своєму Телеграм-каналі.

 «Люди отримали можливість продавати та купувати землю, запускати власне господарство, інвестувати в розвиток. За цей час було укладено понад 100 тисяч угод.

Повномасштабна війна поставила ринок землі на паузу, але не зупинила його. Наприкінці травня ми відновили роботу кадастрів та реєстрів, і за цей місяць було укладено майже три тисячі нових угод.

Сьогодні Уряд ухвалив рішення, яке збільшить прозорість та ефективність функціонування ринку землі. Послуга отримання документу про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі. Документ надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників. Все прозоро і швидко, без корупції та можливості для зловживань.

Роль ринку землі й аграрного сектору у відновленні економіки після війни складно переоцінити. Це буде один зі стовпів нової економіки України, але його основою стане не експорт сировини, а глибинна переробка на території нашої держави», — написав Шмигаль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді