Колекторам заборонять стягувати борги з військових і членів їхніх сімей

17:07, 10 июля 2022
Рада прийняла за основу законопроект №7414, який тимчасово забороняє банкам, небанківським установам та колекторам стягувати з військових прострочені борги.
Колекторам заборонять стягувати борги з військових і членів їхніх сімей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Звільнити військових від стягнення боргів із споживчого кредитування на період дії воєнного, надзвичайного стану – це передбачає законопроєкт №7414, який 8 липня парламент підтримав у першому читанні.

«Ніщо не повинно заважати обороні! Тому ми запроваджуємо заборону колекторам турбувати військових і їхні родини. Держава має забезпечити соціальний захист українців, які борються за нашу незалежність», – наголосив співавтор документа, голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев.

За його словами, кредиторам і колекторам пропонується заборонити стягувати борги з:

• військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення – громадян України, які виконують військовий обов’язок за межами України, та членів їх сімей;

• військовослужбовців, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов’язаного з проходженням військової служби та членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти;

• військовозобов’язаних та резервістів, призваних на навчальні та спеціальні збори, і членів їх сімей;

• членів добровольчих формувань територіальних громад під час їх участі у заходах підготовки добровольчих формувань територіальних громад та виконання ними завдань територіальної оборони України; а також його близькими особами (членами сім’ї позичальника), представником, спадкоємцем, поручителем або майновим поручителем, третіми особами, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила законопроєкт про мораторій на примусове стягнення боргів за комунальні послуги, однак Президент України Володимир Зеленський повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями. Нещодавно парламентарі зареєстрували ще один законопроєкт спрямований на впровадження на час воєнного стану мораторію на стягнення заборгованості з населення за житлово-комунальні послуги.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду