Публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України: суд покарав жительку Черкаської області

15:17, 15 июля 2022
Їй призначено покарання у виді 10 років позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг.
Публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України: суд покарав жительку Черкаської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вироком Звенигородського районного суду Черкаської області від 13.07.2022 року визнано винною жительку Звенигородського району  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України - публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України. Про це повідомляє пресслужба суду. 

У березні 2022 року, обвинувачена, в умовах воєнного стану, введеного в Україні на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, неодноразово перебуваючи на ринку  та діючи умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, перед невизначеним колом осіб - працівників та відвідувачів ринку, число яких становило більше як 10 осіб, висловлювала публічні заперечення щодо здійснення військовослужбовцями Російської Федерації збройної агресії проти України.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення визнала у повному обсязі, визнала всі фактичні обставини, які їй пред’явлено у обвинуваченні.

Суд визнав Ш. винною у вчиненні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1111 КК України і призначити їй покарання у виді 10 (десяти) років позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг.

Наразі вирок суду не набрав законної сили.

Раніше ми писали, що в Києві затримали чоловіка, який пропагував в інтернеті підтримку збройної агресії Росії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду