Президентський законопроект 9055 про адвокатуру: думки депутатів, відео

15:12, 12 ноября 2018
Чи треба реформувати адвокатуру та чи доцільно ухвалювати новий законопроект 9055, Право ТВ розповіли народні депутати.
Президентський законопроект 9055 про адвокатуру: думки депутатів, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Адвокатура в нашій державі потребує реформування. 6 вересня Президент України вніс до Верховної Ради законопроект №9055, яким пропонується викласти Закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» у новій редакції. 

З того часу у Верховній Раді з’явилося ще кілька варіантів реформи, а щодо ключових положень президентського законопроекту не вщухають дискусії.  

«Те, що пропонується, не покращує ситуації, а робить адвокатів підконтрольними владі», — на цьому в інтерв’ю каналу Право ТВ наголосив народний депутат, адвокат Сергій Власенко, додавши, що законопроектом №9055 вводяться інструменти, які дозволяють «приборкувати» тих адвокатів, які сьогодні захищають своїх клієнтів, використовуючи всі процесуальні можливості. Йдеться про інститут зловживання правами, через посилення якого можна втратити право на заняття адвокатською діяльністю.

«Закон сьогодні формулюють у такий спосіб, щоб адвокат став залежним. Наразі ми маємо державний суд, державне обвинувачення, буде державна експертиза. І влада хоче мати тотальний контроль над адвокатом, який сьогодні «заважає всім». Тобто державі потрібні контрольовані судові процеси», — розповів Сергій Власенко.

На думку народного депутата Сергія Тарути, представлений законопроект про адвокатуру не такий революційний, як хотілося б, але кращий, ніж той, що є зараз. І Україні варто застосовувати успішний світовий досвід.

«У світі, якщо ти хочеш бути суддею чи працювати в прокуратурі, то маєш пройти певні ланки, в тому числі адвокатуру, щоб набратися досвіду», — додав Сергій Тарута.

Прийняття президентського законопроекту про адвокатуру має відбуватися в тісній співпраці між адвокатами та Верховною Радою, переконаний народний депутат Георгій Логвинський. В іншому випадку парламентарі не мають права і можливості приймати законодавчі ініціативи, не створивши спільну робочу групу та не розуміючи, які є проблеми і як їх треба вирішувати.

Більше інформації дізнаєтеся з відеосюжету.

Автор: Наталья Мамченко Автор:
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду