Як АРМА обирала управителя Новороздільської ТЕЦ, відео

10:33, 4 февраля 2019
Власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ стурбовані ситуацією, що склалася з управителем, обраним АРМА.
Як АРМА обирала управителя Новороздільської ТЕЦ, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 січня 2018 року в Господарському суді м. Києва відбулося чергове засідання по справі №910/13604/18 за позовом ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» про визнання недійсним рішення тендерного комітету АРМА та договору про управління активами.

Власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ стурбовані ситуацією, що склалася з управителем, обраним АРМА. Так, зокрема, 12 січня 2019 року на теплоелектроцентралі виникла позаштатна ситуація: аварія, через яку в багатьох квартирах стались пориви системи опалення, що призвело до затоплення осель новороздільчан.

Найближчим часом департамент ЖКГ Львівської ОДА має прозвітувати про причини аварії, до 8 лютого завершити інвентаризацію квартир мешканців, які постраждали внаслідок аварії на Новороздільській ТЕЦ.

Паралельно власники ТЕЦ намагаються оскаржили результати конкурсу, за результатами якого обрали переможця без жодної з необхідних ліцензій у сфері енергетики та будь-якого досвіду діяльності в сфері енергетики. Власники ТЕЦ мають реальні побоювання щодо ефективності такого управління та його наслідків (пошкодження майна, збитки).

Незрозумілим залишається, як в конкурсі, де обов’язковими вимогами була наявність досвіду діяльності в сфері енергетики та діючих ліцензій в сфері енергетики, обрали управителем ПП «Гарант-Енерго М», яке не має ані ліцензій, ані досвіду в цій сфері та взагалі не могло бути учасникам конкурсу.

З жовтня 2018 року суддя Господарського суду м. Києва Шкурдова Л.М. не може закінчити підготовче засідання, оскільки АРМА всіма можливими способами намагається затягнути розгляд справи, для прикладу — заявляє відводи, ігнорує судові рішення про необхідність надання доказів. За словами представників власників, адвокатів АО «АФ «АКТІО» Арсоєва Р.Т. та Кондратенко Т.М., АРМА намагається затягнути розгляд справи, і поки це  вдається, оскільки розгляд справи знову відкладено до 19 лютого 2019 року.

Детальніше дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Про співвідношення діяльності АРМА та судового захисту «непорушного» права власності читайте детальніше за посиланням.  

Автор: Наталья Мамченко Автор:
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду