Атестація прокурорів місцевих прокуратур виходить на фінальний етап, відео

13:50, 4 декабря 2020
Прокурорів, які у грудні та січні вдало пройдуть співбесіди, чекає переведення у нові окружні прокуратури та, ймовірно, підвищення заробітної плати.
Атестація прокурорів місцевих прокуратур виходить на фінальний етап, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 грудня 2020 року розпочався фінальний етап атестації прокурорів місцевих прокуратур та прокурорів військових гарнізонів. У грудні 2020 року та у січні 2021 року більше ніж 4 тисячі прокурорів повинні виконати практичні завдання та пройти співбесіди у спеціальних кадрових комісіях, які частково складаються з діючих прокурорів, а частково - з представників громадськості.

Співбесіди з прокурорами проходять у приміщеннях Тренінгового центру прокурорів – колишній Академії прокуратури України. Виконання практичних завдань, згідно з визначеним порядком, починається вже о восьмій ранку, а співбесіди з кадровими комісіями – о десятій ранку. Тому вже затемна під воротами Центру почали збиратись перші прокурори. Хтось поспіхом допивав ранню каву, хтось шукав знайомих, інші – намагалися знайти своє службове посвідчення, бо, як виявилось, без нього не можна було потрапити навіть на територію Тренінгового центру.

Зустрічали прокурорів перед входом тільки поодинокі журналісти та активісти.

На відміну від липневих співбесід з прокурорами регіональних прокуратур на цей раз на територію Тренінгового центру взагалі не допускали представників ЗМІ. Охорона повідомила, що ніби є відповідне розпорядження організаторів співбесід з прокурорами. З оперативним потраплянням на територію Центру, до речі, також виникли проблеми і у представників кадрових комісій, що мали власне й проводити співбесіди з прокурорами. Багато з них не є прокурорами, тому їм доводилося чекати підтвердження власних повноважень.

Наскільки якісно будуть працювати кадрові комісії, поки що не зрозуміло. 2 грудня представники різних кадрових комісій звернулись до суспільства за допомогою у зборі інформації щодо прокурорів. Справа в тому, що кадрові комісії були сформовані переважно лише у середині листопада, а деякі комісії отримали свій склад взагалі за тиждень до співбесід. Тому питання, як і коли члени кадрових комісій будуть відшукувати та аналізувати потрібну інформацію щодо прокурорів, залишається відкритим.

Що ж до прокурорів, то прокурорів, які у грудні та січні вдало пройдуть співбесіди, чекає переведення у нові окружні прокуратури та, ймовірно, підвищення заробітної плати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Поплавська
    Оксана Поплавська
    суддя Святошинського районного суду міста Києва