Поліція Лондона розробила новий метод боротьби з терористами

12:37, 11 вересня 2017
Правоохоронці мають намір для зупинки «автотеррорістов» використовувати мережу з вольфрамовими шипами.
Поліція Лондона розробила новий метод боротьби з терористами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У поліції Лондона розробили новий метод запобігання терактам, які здійснюють смертники на автомобілях, що врізаються в пішоходів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times.

Зокрема, британські правоохоронці мають намір для зупинки «автотеррористів» використовувати спеціальну мережу з вольфрамовими шипами. Так, новий спецзасіб отримав назву Talon («Кіготь»).

«Мережа розгортається на дорозі перед рухомим засобом. Після того як машина наїжджає на «кіготь», шипи встромлюються в колеса і обплутують їх, після чого вони припиняють крутитися і машина втрачає хід», — зазначили у виданні.

Зазначено, що подібні мережі можна буде розгортати навколо місць проведення масових заходів, забезпечуючи безпеку людей. За оцінками поліції, розгорнути «Кіготь» менше ніж за хвилину можуть лише двоє співробітників. При цьому вона здатна зупинити вантажівку масою до 17 тонн.

«Це обладнання, безсумнівно, може потенційно врятувати життя і є лише одним з ряду заходів, спрямованих на забезпечення захисту пішоходів в Лондоні», — прокоментував нововведення представник поліції.

Нагадаємо, в квітні поліції Британії дозволили стріляти на ураження в водіїв, які вирішили використовувати автомобіль для наїзду на громадян. Зазначалося, що раніше британським поліцейським було заборонено стріляти по водіях рухомих ТЗ, оскільки це могло створити додаткову небезпеку. Разом з тим, після серії терактів в Лондоні, Ніцці та Берліні з використанням автомобіля було вирішено скасувати заборону.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що як мінімум шість чоловік стали жертвами нападів на людей, що сталися в ніч на 4 червня в центрі Лондона.

Крім того, 19 червня фургон врізався в натовп у мечеті на півночі Лондона, є постраждалі.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду