В Британії хочуть змінити правила, щоб ініціювати відставку Джонсона — ЗМІ

19:25, 6 липня 2022
Цим питанням зайнялись британські консерватори.
В Британії хочуть змінити правила, щоб ініціювати відставку Джонсона — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Великій Британії депутати Консервативної партії 6 липня планують обговорити зміну механізму ініціювання вотуму недовіри прем’єр-міністру Борису Джонсону для організації ще одного голосування на тлі відставок в уряді, передає «Європейська правда» з посиланням на Bloomberg і Reuters.

Так званий Комітет 1922 року Консервативної партії має внутрішнє правило, яке дозволяє ініціювати вотум недовіри прем’єру в разі збору підписів третини депутатів. Якщо голосів за відставку глави уряду не набирається достатньо, він отримує "імунітет" на один рік.

Востаннє вотум недовіри Джонсону ініціювали 6 червня – тоді голосів для відставки прем’єра Британії не вистачило. Але тепер Комітет 1922 року хоче переглянути це правило і дозволити ініціювати вотум недовіри знову.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стрит щодо колишнього заступника "парламентського кнута" Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег.

Канцелярія Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера у 2022 році, але пізніше прем’єр був змушений визнати, що це не так.

Це призвело до хвилі відставок у британському уряді, починаючи з міністрів охорони здоров’я і фінансів. За підрахунками ВВС, станом на зараз з уряду Джонсона пішли два глави міністерств, 14 молодших членів уряду і 12 парламентських секретарів.

Представник Джонсона, проте, повідомив Bloomberg, що британський прем’єр упевнений у тому, що зможе здобути достатньо голосів на підтримку в разі нового вотуму недовіри.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду