Швейцарія відхилила запит НАТО на лікування поранених українських військових

18:30, 18 липня 2022
У міністерстві заявляють, що замість того, щоб привозити поранених до Швейцарії, вони тепер хочуть допомогти їм на місці.
Швейцарія відхилила запит НАТО на лікування поранених українських військових
ілюстативне фото, джерело фото: uniclinics.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Швейцарія відмовилася лікувати українських військових, поранених під час бойових дій на тлі повномасштабного російського вторгнення

Про це інформує «Європейська Правда» з посиланням на Tages Anzeiger.

Як пишуть на порталі, Швейцарія ще у травні отримала запит Євроатлантичного координаційного центру реагування на стихійні лиха, який працює у структурі НАТО і координує медичні евакуації з України на міжнародному рівні. Декілька країн уже прийняли поранених, наприклад, Норвегія.

Як стало відомо, рішення не підтримало Міністерство закордонних справ (FDFA) на чолі з Ігнаціо Кассісом, який зараз є і президентом країни.

Зазначається, що МЗС Швейцарії вивчало наслідки цього питання впродовж 3 тижнів, відповідно до міжнародного права. А у середині червня міністерство написало у заяві іншим структурам, що відхиляє запит з юридичних та практичних причин.

«Ключовим аргументом, висунутим швейцарським МЗС, є нейтральність. Міністерство посилається на Женевські конвенції 1949 року, які містять спеціальне положення для нейтральних держав, яке, за словами МЗС Швейцарії, застосовується і у цьому випадку», - пишуть на порталі.

При цьому в міністерстві заявляють, що замість того, щоб привозити поранених до Швейцарії, вони тепер хочуть допомогти їм на місці.

«МЗС вирішило, що гуманітарна допомога федерального уряду тепер підтримуватиме цивільні лікарні в Україні», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва