Суд в Ірані виніс перший смертний вирок учаснику протестів, — ЗМІ

08:38, 14 листопада 2022
Також до різних термінів позбавлення волі було засуджено ще п'ятьох протестувальників.
Суд в Ірані виніс перший смертний вирок учаснику протестів, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд у Тегерані засудив до страти одного з учасників протестів, які почалися в країні після смерті 22-річної Махси Аміні. Це покарання стало першим подібним вироком, ухваленим учасникам демонстрацій. Про це повідомляє DW.

Деталі, які дозволяють визначити особу чи стать засудженого, на порталі не наводяться, але зазначається, що він був визнаний винним у підпалі урядової будівлі, порушенні громадського порядку, а також "створенні загрози національній безпеці". Крім того, його звинуватили в "корупції" та "мохаребі" - "війні проти Бога".

Останнє кваліфікується іранським законодавством як особливо тяжкий злочин і може каратися стратою навіть без супутніх звинувачень.

Водночас на іншому засіданні суду в Тегерані до різних термінів позбавлення волі було засуджено ще п'ятьох протестувальників - їх звинувачували в "змові з метою скоєння злочинів проти національної безпеки" та "порушенні громадського порядку".

Підсудних засудили до строків від п'яти до десяти років ув'язнення, вони мають право подати апеляцію.

Нагадаємо, що Іран охопили масові протести після смерті 22-річної Махси Аміні, яку заарештували через неправильне носіння хіджабу на вулиці. У поліцейському відділку її жорстоко побили, після чого вона померла.

В Ірані багато людей загинули під час демонстрацій, які почалися через загибель Махси Аміні після затримання поліцією.

Також повідомлялося, що в Ірані можуть стратити людей, які протестували на вулицях країни. Вбити можуть більше 14 тисяч людей. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області