Прокуратура Нідерландів не подаватиме апеляцію на вирок у справі MH17

21:48, 1 грудня 2022
Прокуратура зазначила, що вона «дуже задоволена тим, що рішення суду прояснило для родичів загиблих фактичні обставини, пов'язані зі збиттям літака рейсу МН17 17 липня 2014 року».
Прокуратура Нідерландів не подаватиме апеляцію на вирок у справі MH17
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 1 грудня, прокуратура Нідерландів оголосила, що не подаватиме апеляцію на вирок у кримінальній справі щодо збиття рейсу МН17 над Донбасом у липні 2014 року, передає «Європейська правда».

У повідомленні прокуратури підкреслюється, що вона «дуже задоволена тим, що рішення суду прояснило для родичів загиблих фактичні обставини, пов'язані зі збиттям літака рейсу МН17 17 липня 2014 року».

«Прокуратура також зазначає, що суд значною мірою дослухався до позиції державного обвинувачення – як щодо доказів інкримінованих злочинів, так і щодо покарання, яке має бути призначене», – додають там.

Коментуючи своє рішення з огляду на те, що один із чотирьох обвинувачених – росіянин Олег Пулатов – був виправданий, відомство зазначає, що «подача апеляційної скарги стала б великим тягарем для близьких родичів, адже вони б залишилися в невизначеності щодо результату кримінальної справи».

«Крім того, рішення містять чіткі міркування щодо доказової сили показань свідків та експертів, візуальних матеріалів, перехоплених розмов, а також щодо характеру збройного конфлікту, який тривав на сході України в липні 2014 року, та ролі в ньому Російської Федерації», – наголошує прокуратура Нідерландів.

«Таким чином, вони також можуть бути використані у паралельному (цивільному) провадженні, розпочатому після збиття літака МН17», – додають там.

Жоден із засуджених не подав апеляцію на вирок, тож прокуратура Нідерландів вважає його таким, що набув чинності. Оскільки Росія не видає своїх громадян, нідерландські органи не будуть подавати запитів на екстрадицію.

Раніше суд в Гаазі вирішив, що Гіркін, Дубинський і Харченко винні у вбивстві 298 осіб, один з обвинувачуваних виправданий.

Також зазначено, що літак був збитий Буком з території, захопленої так званою «ДНР», — заява Гаазького суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд