США готові передати Україні наземні бомби малого діаметру з радіусом дії 150 кілометрів, – FT

08:19, 3 лютого 2023
Запускати такі бомби можна з різних пускових установок, зокрема з HIMARS.
США готові передати Україні наземні бомби малого діаметру з радіусом дії 150 кілометрів, – FT
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п'ятницю, 3 лютого, США оголосять новий пакет військової допомоги Україні у розмірі майже 2,2 мільярда доларів. До нього мають увійти наземні бомби з радіусом дії 150 кілометрів, пише Financial Times.

Вашингтон може надати Україні так звані розумні наземні бомби малого діаметру, радіус яких становить 150 кілометрів. Запускати такі бомби можна з різних пускових установок, зокрема з HIMARS, які Україна вправно використовує. До слова, США надавали Україні боєприпаси до цієї системи з радіусом дії 85 кілометрів. Тобто розумні бомби суттєво посилять можливості України.

Зокрема дальність цих бомб дозволить вражати ворожі цілі на більшій відстані. Проте запит Києва на ракети ATACAMS дальністю в 300 кілометрів, Вашингтон поки що відхиляє, побоюючись їх застосування українськими військовими по території Росії, що призведе до прямого зіткнення НАТО з Москвою.

Ці бомби є спільною і відносно недорогою розробкою Saab і Boeing. Бомба поєднує в собі 113-кілограмовий високоточний боєприпас із ракетою. У Saab кажуть, що система настільки точна, що може вдарити в радіусі автомобільної шини.

За даними джерел видання, новий пакет військової допомоги від США також включатиме додаткові ракети ППО, боєприпаси та запасні частини для систем, які вже є на полі бою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.



 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду