В ГУР назвали країни, з якими рф веде переговори щодо зброї

14:39, 16 березня 2023
рф працює з Іраном, також ведутьмя перемовини з М'янмою, країнами африканського континенту та Близького Сходу.
В ГУР назвали країни, з якими рф веде переговори щодо зброї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

рф починає відчувати дефіцит боєприпасів та озброєння, тому шукає військових союзників. Москва намагається домовитися про військову допомогу з країнами Близького Сходу та Африки. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

«росія почала відчувати дефіцит боєприпасів, ми достеменно знаємо, що активно вони працюють з Іраном. Так, дійсно ведуться перемовини з М'янмою, з країнами африканського континенту, Близького Сходу. Вони зараз направили свої делегації у Міністерство оборони, Служби зовнішньої розвідки, інші відомства і міністерства, щоб як можна більше здобути для себе боєприпасів та іншого озброєння», - зазначив Скібіцький.

Водночас розвідник наголосив, що найголовнішим військовим партнером росії залишається Іран. За його словами, Іран поставляє росії боєприпаси та безпілотники. москва зацікавлена також у балістичних ракетах, проте Іран вичікує і поки не дає згоди.

Скібіцький пояснив, що Іран своєю чергою чекає від росії новітнього озброєння, технологій атомної енергетики та ракетних програм.

Стосовно Сирії розвідник зазначив, що режим Башара Асада зараз залежний від росії, оскільки на території країни перебуває контингент рф.

«Що може дати Сирія на заміну? Було багато інформації, що це можуть бути сирійські найманці, у великій кількості. На сьогоднішній день підтвердження, а тим паче перебування тисяч сирійців на території тимчасово окупованих районів нашої держави ми не помічаємо», - додав Скібіцький.

За його словами, рф також забирає у Сирії озброєння, яке раніше надала.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду