В рф під виглядом «добровольців» готуються мобілізувати 400 тисяч осіб, — британська розвідка

20:50, 30 березня 2023
Зазначається, що російська влада готується розпочати велику мобілізаційну кампанію у той час, коли необхідної військової техніки у Москви немає.
В рф під виглядом «добровольців» готуються мобілізувати 400 тисяч осіб, — британська розвідка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кремль готується розпочати велику мобілізаційну кампанію з метою набору додаткових 400 тисяч військовослужбовців. Але для них потрібна військова техніка, якої Москва не має. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

За повідомленнями російських ЗМІ, рф представляє кампанію як набір добровольців, професійних кадрів, а не як обов'язкову мобілізацію.

Як зазначається у зведенні, існує реальна ймовірність того, що на практиці цю відмінність буде розмито і що регіональна влада спробує виконати поставлені завдання з вербування, змушуючи чоловіків вступати до лав.

За даними британської розвідки, російська влада вибрала нібито добровольчу модель, щоб заповнити брак кадрів і звести до мінімуму внутрішнє інакомислення.

"Малоймовірно, що кампанія залучить 400 тисяч справжніх добровольців. Однак для відновлення бойової міці росії в Україні знадобляться не тільки кадри. рф потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має зараз", - зазначають у Міноборони Британії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва