Raiffeisen Bank не має плану з конкретними кроками виходу з рф, — Нацбанк

11:42, 31 березня 2023
В Нацбанку зазначили, що заява групи Raiffeisen Bank International «не містить чіткого плану з конкретними кроками та строками їх реалізації».
Raiffeisen Bank не має плану з конкретними кроками виходу з рф, — Нацбанк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України відзначає позитивні сигнали в заяві групи Raiffeisen Bank International, оголошеній за результатами загальних зборів 30 березня. Водночас конкретного плану заява не містить. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

В Нацбанку зазначили, що заява RBI «не містить чіткого плану з конкретними кроками та строками їх реалізації».

Однак в НБУ вважають, що заява «може свідчити про перехід від пошуку «стратегічних варіантів майбутнього» до готовності банку до реального скорочення ділової активності в росії та реалізації рішень, які призведуть до продажу або виділення чи деконсолідації Райффайзенбанку росія» з групи».

«Висловлюємо сподівання, що RBI Group як відповідальний член міжнародної фінансової спільноти вже найближчим часом докладе зусиль для впровадження в життя зазначених ініціатив», - додали в НБУ.

Голова НБУ Андрій Пишний звернувся до наглядової ради RBI перед проведенням загальних зборів та закликав Групу не зволікати з рішенням щодо виходу банку з рф.

Він також звернув увагу на неприйнятність потенційного виходу «Райффайзенбанку» з рф шляхом обміну активами «Райффайзенбанку» з підсанкційним Сбербанком в Австрії.

«Угода, яка дає змогу банку, що належить кремлю, зберегти свої заблоковані підсанкційні активи в Європі та повернути їх до росії, щоб і надалі підтримувати економічну стійкість і здатність рф вести війну з Україною, не витримує жодної критики, не кажучи вже про порушення санкційних обмежень», - зазначили в прес-службі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва