Північна Корея погрожує ядерною зброєю після військових навчань США та Південної Кореї

12:45, 2 квітня 2023
Спільні навчання Вашингтона й Сеула називають відкритою «військовою провокацією», на яку Пхеньян дасть «відповідну реакцію».
Північна Корея погрожує ядерною зброєю після військових навчань США та Південної Кореї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Північна Корея заявила, що готова застосувати ядерну зброю після проведення Сполученими Штатами й Південною Кореєю раніше цього тижня масштабних військових навчань. Коментар опублікувало Центральне телеграфне агентство КНДР (ЦТАК).

«США та їхні послідовники ніколи не повинні забувати про те, що їхня держава-суперник на практиці володіє потенціалом ядерної атаки, а також про характеристики народу та армії КНДР, які не розводять порожніх балачок», – йдеться в повідомленні.

Північнокорейське ЗМІ називає спільні навчання Вашингтона й Сеула відкритою «військовою провокацією», на яку Пхеньян дасть «відповідну реакцію».

«Буде цілком зрозуміло, як буде застосована ядерна зброя КНДР, якщо військове стримування не спрацює на тих, хто бешкетує, не боячись ядерної зброї. Вони повинні двічі подумати, щоб дійсно уникнути катастрофи, і повинні пам'ятати, що їм доведеться дорого заплатити за свої необдумані дії», – йдеться в коментарі ЦТАК.

Раніше КНДР заявила про випробування підводного безпілотника, здатного нести ядерну зброю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва