Про Україну, Китай і Близький Схід: у мережу злили нові секретні документи зі США, – NYT

08:12, 8 квітня 2023
Аналітики вважають, у результаті витоку було отримано понад 100 документів.
Про Україну, Китай і Близький Схід: у мережу злили нові секретні документи зі США, – NYT
Фото: insider.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У мережі виявили нові секретні документи, які описують принципи нацбезпеки США. Документи також стосуються війни в Україні, Китаї та Близькому Сході, передає The New York Times.

Другий за кілька днів великий витік інформації занепокоїв Пентагон і надав сум'яття ситуації, яка застала адміністрацію Байдена зненацька.

За словами аналітиків, масштаб витоку було отримано понад 100 документів — разом із конфіденційністю самих документів може завдати величезної шкоди національній безпеці США.

Мік Малрой, колишній високопоставлений співробітник Пентагону, заявив, що витік секретних документів є значним проломом у системі безпеки, яка може завадити військовому плануванню України.

За даними видання, один із чиновників заявив, що документи, ймовірно, надійшли не від української сторони, оскільки вони не мали доступу до конкретних планів, які мають маркування офісів Об'єднаного штабу Пентагону.

Другий чиновник сказав, що визначити те, як стався витік документів, стане можливим після того, як буде визначено, хто з чиновників мав до них доступ.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, у мережу злили секретні документи союзників про підготовку українського контрнаступу.

Пентагон розслідує причини витіку даних про український контрнаступ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді