Кремль, ймовірно, готується оголосити Пригожина зрадником, — ISW

10:38, 16 травня 2023
В ISW вважають, що Кремль не може просто змістити Пригожина з посади, бо група «вагнера» - приватна компанія, і єдиний спосіб змінити її власника полягає у встановленні контролю над найманцями.
Кремль, ймовірно, готується оголосити Пригожина зрадником, — ISW
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кремль, ймовірно, готує механізми, щоб в майбутньому визнати власника приватної військової компанії «вагнер» Євгена Пригожина зрадником. Проте це скоріш за все не відбудеться найближчим часом. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, аналітики прокоментували ситуацію з інформацією The Washington Post про нібито спроби Пригожина зв'язатись з українською розвідкою та обміняти інформацію про позиції російських військових в обмін на контроль над Бахмутом.

В ISW вважають, що таким чином Пригожин продовжує свою боротьбу з міноборони рф, але не з російським диктатором Володимиром Путіним. Аналітики зазначили, що в Кремлі, ймовірно, знали про потенційні контакти Пригожина з українською стороною, тому не були здивовані публікацією The Washington Post.

Йдеться і про те, що в Кремлі готують механізми дискредитації Пригожина як зрадника.

«Неназвані джерела у Кремлі повідомили, що адміністрація президента росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації Пригожина, але зазначили, що Кремль навряд чи загрожуватиме йому, поки сили «вагнера» перебувають на передовой. Пригожин командує силами Вагнера на Донбасі, і його відсторонення порушило б позиції росіян у Бахмуті, а такий ризик Путін навряд чи піде», - зазначили в ISW.

Крім цього, Кремль не може просто змістити Пригожина з посади, бо група «вагнера» - приватна компанія, і єдиний спосіб змінити її власника полягає у встановленні контролю над найманцями.

«Щоб вивести Пригожина з-під його контролю над «вагнером», за іронією долі потрібно було б встановити прямий контроль кремля над групою найманців, від якої Путін щосили намагається зберігати формальну дистанцію», - пишуть в ISW.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду