Дефолту в США не буде: демократи та республіканці домовилися про стелю держборгу

08:42, 28 травня 2023
Президент США Джо Байден і головний республіканець у Конгресі Кевін Маккарті досягли попередньої угоди про призупинення боргу федерального уряду в розмірі 31,4 трильйона доларів.
Дефолту в США не буде: демократи та республіканці домовилися про стелю держборгу
Джерело фото: REUTERS/Leah Millis
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент США Джо Байден і головний республіканець у Конгресі Кевін Маккарті досягли «принципової угоди» про підвищення стелі держборгу країни.

«Ми зі спікером Маккарті досягли принципової угоди щодо бюджету.

Це важливий крок вперед, який скорочує витрати, одночасно захищаючи критично важливі програми для працюючих і розвиваючи економіку для всіх. І ця угода захищає мої та демократів Конгресу ключові пріоритети та законодавчі досягнення.

Угода є компромісом, тобто не кожен отримує те, що хоче. Це відповідальність урядування.

І ця угода є гарною новиною для американського народу, оскільки вона запобігає тому, що могло б стати катастрофічним дефолтом і призвело б до економічного спаду, знищення пенсійних рахунків і втрати мільйонів робочих місць.

Протягом наступного дня наші переговорні групи завершать роботу над законодавчим текстом, і угода буде передана до Палати представників і Сенату Сполучених Штатів. Я наполегливо закликаю обидві палати негайно ухвалити угоду», - написав президент США.

Як пише Reuters, угода передбачає призупинення ліміту боргу до січня 2025 року, водночас обмеження витрат у бюджетах на 2024 та 2025 роки, повернення невикористаних коштів від COVID-19, прискорення процесу отримання дозволів на деякі енергетичні проекти та включає деякі додаткові вимоги щодо роботи для програм продовольчої допомоги для бідних американців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська