«Затиснули» під час арешту: у Швейцарії судять шістьох поліцейських, звинувачених у вбивстві темношкірої людини

22:07, 12 червня 2023
Зазначається, що дії правоохоронців під час арешту спричинили у нігерійця серцевий напад. Адвокати цю версію заперечують.
«Затиснули» під час арешту: у Швейцарії судять шістьох поліцейських, звинувачених у вбивстві темношкірої людини
Фото: reuters.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Швейцарії почався суд над шістьома поліцейськими, яких звинувачують у «вбивстві через необережність» темношкірого чоловіка у Лозанні в 2018 році. Про це пише Reuters.

За даними слідства, правоохоронці під час арешту 39-річного нігерійця, Майка Бена Пітера, затиснули його, після чого у нього стався смертельний серцевий напад.

Адвокати обвинувачених відкидають причетність підзахисних до смерті нігерійця. Вони наполягають, що причиною серцевого нападу були інші фактори.

Як зазначає видання, згідно з обвинувальним актом, офіцери вперше помітили Бена Пітера під час патрулювання, коли той підняв сумку, повну марихуани.

В обвинувальному висновку мовиться, що Бен Пітер не виконав вимоги поліції, і поліцейські застосували перцевий балончик і завдавали йому ударів по ребрах, аби повалити на землю і одягнути наручники.

У висновку зазначається, що чоловік продовжував боротися, коли кілька поліцейських тримали його обличчям донизу протягом трьох хвилин, поки не помітили, що він втратив свідомість.

Пізніше Пітера визнали мертвим внаслідок серцевого нападу, який стався через те, що його тримали на животі, піддали стресу, а також через ожиріння.

Смерть Бена Пітера викликала протести активістів, які звинуватили швейцарську поліцію в інституційному расизмі – звинувачення правоохоронні органи заперечують.

У разі доведення вини офіцерам загрожує максимальне покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області