Байден хотів би бачити на посаді генсека НАТО Урсулу фон дер Ляєн — ЗМІ

08:39, 5 липня 2023
У приватних бесідах фон дер Ляєн сказала Байдену, що вона не зможе обійняти якусь посаду в НАТО як мінімум до наступного року.
Байден хотів би бачити на посаді генсека НАТО Урсулу фон дер Ляєн — ЗМІ
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент США Джо Байден наполягає на тому, щоб наступним генеральним секретарем НАТО стала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає The Telegraph.

У вівторок союзники з НАТО домовилися про продовження на один рік повноважень Єнса Столтенберга. Проте джерело в НАТО повідомило, що президент США намагався переконати Урсулу фон дер Ляєн, колишнього міністра оборони Німеччини, змінити Столтенберга.

За словами іншого джерела, за останні роки Байден та фон дер Ляєн встановили міцні зв'язки на тлі реалізації спільних проблем з питань Китаю, України та клімату. Вільно володіючи французькою мовою, вона швидше за все заручиться підтримкою президента Франції Еммануеля Макрона.

Повідомляється, що у приватних бесідах фон дер Ляєн сказала Байдену, що вона не зможе обійняти якусь посаду в НАТО як мінімум до наступного року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду