В смартфонах Android з'явиться супутниковий зв'язок

07:00, 23 липня 2023
Android 14 буде підтримувати можливість відправки SMS-повідомлень через супутниковий зв'язок.
В смартфонах Android з'явиться супутниковий зв'язок
Джерело фото: NextPit
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В минулому році однією з найбільш обговорюваних інновацій стала підтримка супутникового зв'язку, яка була впроваджена у смартфони iPhone 14 і Huawei Mate 50. Компанія Qualcomm також презентувала свою технологію Snapdragon Satellite, хоча досі жоден флагманський смартфон не був оснащений цією функцією.

Проте, становище зміниться завдяки Google, яка оголосила, що Android 14 буде підтримувати можливість відправки SMS-повідомлень через супутниковий зв'язок. Однак варто зазначити, що для використання цієї функції необхідне не лише оновлення до Android 14, але й наявність відповідного «заліза», яке буде присутнє лише у нових пристроях. Першими сумісними пристроями стануть флагмани Google Pixel і Samsung Galaxy.

Очікується, що, відмінно від iPhone 14, смартфони Android з підтримкою супутникового зв'язку дозволять не тільки відправляти сигнали SOS, але й обмінюватися короткими повідомленнями. Перспективно, такі пристрої будуть здатні здійснювати голосові дзвінки і користуватися месенджерами, відкриваючи нові можливості для зв'язку у віддалених регіонах або у надзвичайних ситуаціях.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України