У Литві штрафи, стягнуті за недотримання санкцій, будуть спрямовані на відновлення України

08:40, 20 листопада 2023
У Литві штрафи, отримані за недотримання міжнародних та національних санкцій, будуть перераховані до Фонду розвитку співробітництва , а в подальшому будуть направлені Україні.
У Литві штрафи, стягнуті за недотримання санкцій, будуть спрямовані на відновлення України
Джерело фото: armyinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сейм Литви ухвалив рішення перераховувати штрафи, нараховані за порушення міжнародних та національних санкцій, до Фонду розвитку співробітництва, спрямовуючи їх на відновлення України. За нововведення проголосували 99 депутатів Сейму без жодного проти чи утримання. Ця ініціатива стане чинною протягом десятиліття – до січня 2034 року, – повідомляє LRT.

Згідно з поправкою до Закону про співробітництво та гуманітарну допомогу, кошти, що надходять від штрафів та конфіскованого майна через порушення санкцій, будуть направлені до зазначеного фонду. Ця ініціатива спрямована на підтримку відновлення України, постраждалої від російської агресії.

Заступник міністра закордонних справ Йовіта Нелюпшєне наголосила, що Литва незалежно від рішень Європейського Союзу або міжнародних організацій буде активно підтримувати процес відновлення України.

За порушення міжнародних санкцій встановлено штраф від 200 до 6 тисяч євро згідно з Кодексом про адміністративні проступки Литви. Ініціативу щодо цієї поправки запропонувало Міністерство закордонних справ Литви.

За оцінками МЗС, завдані росією збитки Україні складають 700 мільярдів євро.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України