У Польщі судитимуть 16 осіб, які працювали на російську розвідку

19:44, 22 листопада 2023
У Польщі завершили розслідування шпигунської мережі росії, справу проти 16 осіб передано до суду.
У Польщі судитимуть 16 осіб, які працювали на російську розвідку
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Польщі завершили розслідування справи про шпигунську діяльність мережі, яка діяла на замовлення російської розвідки. Обвинувальний акт передано до Окружного суду в Любліні проти 16 осіб, вони звинувачені в участі у злочинному угрупованні та діяльності на користь зовнішньої розвідки, що суперечить інтересам Республіки Польща, – повідомляє RMF FM.

Підозрювані, за версією слідства, протягом 2023 року діяли у різних регіонах Польщі, включаючи Бялу Підляську, Хелм, Медицю, Перемишль, Жешуву, Варшаву та інші місця, в тому числі Померанію.

Прокуратура стверджує, що учасники шпигунської мережі займалися виявленням критичної інфраструктури, зокрема військових об’єктів та морських портів. Вони також намагалися встановити веб-камери на маршрутах транспортування західної військової допомоги Україні та встановити GPS-мітки на цій техніці. Окрім цього, згідно з прокуратурою, вони пропагували антипольську риторику та готувалися до диверсійних акцій.

Слідство встановило, що шпигуни систематично передавали отриману інформацію своїм керівникам, які залучали їх, в тому числі через соціальні мережі. Учасники отримували винагороду за цю діяльність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва