У Словаччині кошти від ЄС, призначені на боротьбу з дезінформацією, перерахують на філармонії та бібліотеки

21:26, 1 грудня 2023
Словаччина вирішила згодом повернутися до боротьби з дезінформацією, а поки на виділені ЄС кошти закрити нагальні проекти.
У Словаччині кошти від ЄС, призначені на боротьбу з дезінформацією, перерахують на філармонії та бібліотеки
Джерело фото: TASR
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Словаччині міністерство культури вирішило перерозподілити фінансування Європейського Союзу у розмірі 300 000 євро, призначене спочатку на боротьбу з дезінформацією та медіаосвіту, на підтримку Словацької філармонії та бібліотек, – повідомляє Euractiv.

Проєкти, спрямовані на боротьбу з дезінформацією та підвищення медіаосвіти, залишаться без фінансування через перенаправлення коштів. Міністр культури Мартіна Шимковічова пояснила, що це рішення спричинене необхідністю перепрофілювання коштів через недостатній час до закінчення терміну реалізації проектів.

«Мінкультури шукало інші шляхи ефективного використання цих коштів і пішло на зміну мети залучення цих коштів. Ця зміна піде на користь Словацькій філармонії та Університетській бібліотеці в Братиславі», – заявила Шимковічова.

Зазначається що дезінформація є серйозною проблемою в Словаччині, зокрема через вплив теорій змови в Європейському Союзі. Навіть сама міністр відома розповсюдженням дезінформації, виносить у своїх відео надмірні твердження щодо «хімічних слідів» та публікує фейки щодо припущеного заборонення туалетного паперу ЄС на користь соломи, за місяць до виборів.

На запитання про бажання продовжувати боротьбу з дезінформацією, Шимковічова заявила: «Так, ми точно хочемо продовжувати. Але в дещо іншому спектрі, ніж те, що було встановлено досі».

Раніше, конкурси, на які було спрямоване фінансування ЄС, фокусувалися на медіа-освіті через вебінари, публікації та наукові дослідження.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська