Румунію за день сколихнули два сильних землетруси

09:54, 25 грудня 2023
За день в Румунії сталися два землетруси магнітудою 4,2 та 3,7.
Румунію за день сколихнули два сильних землетруси
Джерело фото: Укрінформ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У неділю, 24 грудня, Румунія зазнала землетрусів силою 4,2 і 3,7 бала за шкалою Ріхтера, які зафіксували вранці та ввечері, відповідно. Цю інформацію оприлюднив румунський національний науково-дослідний інститут фізики Землі (INFP).

Перший землетрус магнітудою 4,2 бала стався близько 8:00 за місцевим часом у сейсмічній зоні Вранча. Епіцентр поштовху перебував на глибині майже 100 кілометрів під землею. INFP підтверджує, що перед цим зафіксували ще два менші поштовхи – 2,7 та 2,8 бала.

Головний центр спеціального контролю України повідомив, що наслідки цих землетрусів могли бути відчутні в Україні. За оцінками українських фахівців, труси могли відчути окремі особи в спокійному стані всередині будівель, особливо на верхніх поверхах. Зазначається, що землетруси не становили загрози для населення, і не призвели до матеріальних руйнувань.

Останній значний землетрус в районі гір Вранча зафіксували 4 грудня 2023 року, магнітудою 4,6. Другий землетрус магнітудою 3,7 стався 24 грудня приблизно о 17:30 за місцевим часом у сейсмічній зоні Вранча. Обидва ці землетруси не призвели до матеріальних збитків або загрози життю людей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду