Письменники подали до суду на OpenAI та Microsoft через штучний інтелект

20:51, 7 січня 2024
Компанії звинуватили у крадіжці інтелектуальної власності для навчання ШІ.
Письменники подали до суду на OpenAI та Microsoft через штучний інтелект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Манхеттенський федеральний суд США було подано позов письменників Ніколаса Басбейнса та Ніколаса Гейджа проти компаній Microsoft та OpenAI, передає PCMag.

Письменники заявляють, що їхні твори були незаконно використані для навчання ШІ-моделей, які стали основою бізнес-імперії, яку оцінюють у мільярди доларів. За словами письменників, Microsoft і OpenAI займалися масово і навмисно крали твори, які захищених авторським правом.

Це новий етап у низці судових позовів, поданих у листопаді минулого року. Тоді письменник Джуліан Сенктон став першим, хто подав позов одразу проти обох компаній. У ньому вказувалося, що Microsoft є великим інвестором OpenAI та використовує технології останньої для свого продукту Copilot, що підкреслює взаємозв'язок обох технологічних компаній.

Раніше газета The New York Times подала до суду на компанії Microsoft і OpenAI за звинуваченням у порушенні авторських прав.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України