Джо Байден, ймовірно, пропустить Саміт миру у Швейцарії у червні, — ЗМІ

09:24, 24 травня 2024
Причиною цьому є те, що саміт перетинається зі збором коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії, який Джо Байден має відвідати разом із голлівудськими зірками.
Джо Байден, ймовірно, пропустить Саміт миру у Швейцарії у червні, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс, швидше за все, не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії. Замість цього вони займатимуться збором коштів на передвиборчу кампанію. Про це повідомляє Bloomberg.

Саміт миру у Швейцарії запланований на 15-16 червня, після зустрічі «Групи семи» в Італії. Кілька лідерів G7 планують приєднатися до конференції, однак, за даними видання, ні Байдена, ні віцепрезидентки Гарріс там не буде.

Вказується, що після зустрічі «Групи семи» в Італії Байден поїде в Лос-Анджелес для збору коштів для передвиборчої кампанії 15 червня. Разом із зірками, зокрема Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими, з ним поїдуть експрезидент США Барак Обама і ведучий ТБ Джиммі Кіммел.

«Рішення підкреслює, як Байден продовжує переходити в режим передвиборчої кампанії, прагнучи перевершити лідерство колишнього президента Дональда Трампа за опитуваннями в ключових штатах, що коливаються, перед виборами в листопаді. На додачу до терміновості, минулого місяця Трамп уперше затьмарив зусилля Байдена зі збору коштів у поточному виборчому циклі, зібравши 76 млн доларів проти $51 млн», - зазначає видання.

Раніше Зеленський назвав три питання, які обговорять на Глобальному саміті миру в червні.

Також в ОП пояснили, чому Україна не називає кількість країн, що приїдуть на Саміт миру.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд