Макрон назвав ключові питання саміту Європейської політичної спільноти

14:36, 18 липня 2024
Серед основних тем підтримка України та новий діалог з Британією.
Макрон назвав ключові питання саміту Європейської політичної спільноти
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Франції Еммануель Макрон прибув до Бленгеймського палацу у Великій Британії, де сьогодні відбувається четвертий саміт Європейського політичного співтовариства. Учасники зібрання з 47 країн підтвердили свою непохитну підтримку України. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Програма французького лідера включає спільний круглий стіл з представниками Молдови з питань захисту демократії та боротьби з іноземним втручанням і маніпулюванням інформацією, а також зустріч з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

«Цей новий саміт стане можливістю підтвердити нашу відданість миру, безпеці та стабільності на європейському континенті разом з усіма нашими партнерами, а також підтвердити нашу непохитну підтримку України», – наголошує пресслужба президента Франції.

Макрон також висловив особливі надії на розвиток діалогу з новим прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. «Я думаю, що у нас є багато перспектив, це чудова можливість для перезавантаження наших відносин (з Великою Британією – ред.), та обговорення багатьох перспектив», – зазначив він перед початком зустрічі.

Це вже четвертий саміт Європейської політичної спільноти після попередніх зустрічей у Празі, Кишиневі та Гренаді. Європейське політичне співтовариство було створене за пропозицією Макрона у травні 2022 року під час французького головування в Раді Європейського Союзу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Булгакова
    Ірина Булгакова
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Тетяна Войтенко
    Тетяна Войтенко
    суддя Подільського районного суду міста Києва