Пентагон знайшов бухгалтерські помилки у допомозі для України на $2 млрд

09:45, 26 липня 2024
У США провели переоцінку відправленої військової допомоги в Україну і виявили бухгалтерську помилку, яка оцінюється в $2 млрд.
Пентагон знайшов бухгалтерські помилки у допомозі для України на $2 млрд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони США виявило додаткові помилки на суму 2 млрд доларів у своїх розрахунках щодо озброєння та обладнання, відправленого в Україну, що збільшило неправильно оцінені матеріали до 8,2 мільярда доларів, передає Reuters.

У Пентагоні зіткнулися з труднощами в точній оцінці оборонних статей, відправлених в Україну, через нечіткі бухгалтерські визначення. Це було показано у новому звіті Рахункової палати уряду (GAO).

Зазначається, що додаткове озброєння на 2 млрд доларів може бути відправлено в Україну для покриття обсягу допомоги, схваленого адміністрацією президента Джо Байдена.

На думку GAO, розпливчасте визначення вартості в Законі про іноземну допомогу та відсутність конкретного керівництва з оцінки президентських повноважень щодо скорочення чисельності особового складу призвели до невідповідностей у даних про вартість військової допомоги.

Раніше ми писали, що країни G7 до жовтня укладуть рамкову угоду про $50 млрд кредиту Україні за рахунок заморожених активів рф.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду