Наступ України на Курськ отримує «зелене світло» від союзників та змінює їхню політику щодо ударів по рф, — ЗМІ

08:48, 10 серпня 2024
Немає жодних ознак того, що західні союзники чинять тиск на Київ, щоб той зупинив наступ.
Наступ України на Курськ отримує «зелене світло» від союзників та змінює їхню політику щодо ударів по рф, — ЗМІ
Ілюстративне фото, джерело - AFP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наступ Києва на територію рф отримує «зелене світло» з боку союзників. Про це повідомляє Politico.

Це включає і Німеччину – союзника, який часто не хотів ризикувати і провокувати путіна, особливо коли мова йде про надання українцям зброї, яку вони могли б використати для нападу на територію рф. Але з Берліна не має жодних застережень Україні щодо вторгнення в рф на цьому тижні.

«Україна має право на самооборону, закріплене в міжнародному праві», — заявили в МЗС Німеччини, - це не обмежується її власною територією».

Видання зазначає, що багато політиків консервативної опозиції Німеччини ще більш рішуче підтримали український наступ — і використання німецької зброї на території рф.

Зокрема, високопоставлений законодавець від Християнських демократів Родеріх Кізеветтер зазначив, що цілком законно завдавати ударів по «базовим зонам» у росії зброєю, подарованою Німеччиною.

«Питання про те, чи йдеться про західну зброю, не виникає, тому що після її доставлення це українська зброя», – сказав Кізеветтер.

Видання додає, що канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі утримується від того, щоб покинути літню відпустку, щоб сказати що-небудь про ситуацію.

Водночас як пише видання, і Берлін, і Вашингтон змінили політику щодо ударів по російській території у травні у відповідь на російський наступ на друге в Україні місто Харків. Україна «має право, гарантоване міжнародним правом, захищатися від цих атак», – заявив тоді речник уряду Німеччини.

Схвалення Вашингтона в травні було дуже ретельно сформульованим і обмежувалося районами поблизу Харкова.

Але зараз США не роблять великого клопоту щодо наступу.

«Очевидно, що ми рішуче підтримуємо зусилля України щодо захисту від агресії росії», - заявив речник Держдепу Метью Міллер, додавши: «Політика, яку ми оголосили, полягала в тому, щоб дозволити Україні відповідати на атаки, що надходять безпосередньо з-за російського кордону. І так, у районі, де вони зараз діють через російський кордон, ми бачили атаки звідти».

«Поки що не зрозуміло, які довгострокові цілі має Україна щодо нинішнього наступу, чи зможе вона утримати захоплену територію», - резюмує видання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду