МЗС України закликало Монголію виконати ордер на арешт путіна, коли той приїде до країни

17:29, 30 серпня 2024
Монгольську владу закликали виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт путіна та передати його до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.
МЗС України закликало Монголію виконати ордер на арешт путіна, коли той приїде до країни
Фото: ukraineun.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство закордонних справ України закликало владу Монголії виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт російського диктатора володимира путіна під час його візиту до країни. Про це йдеться у заяві МЗС у зв’язку з інформацією про запланований візит путіна до Монголії на запрошення Президента Монголії Ухнаагійна Хурелсуха.

«Українська сторона сподівається, що Уряд Монголії усвідомлює той факт, що володимир путін є воєнним злочинцем. На його арешт за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до російської федерації видано ордер Міжнародним кримінальним судом, юрисдикція якого визнається Монголією», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Там закликали монгольську владу виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт та передати путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

У МЗС зауважили, що викрадення українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які путін і решта військово-політичного керівництва рф мають постати перед правосуддям.

«Ці особи винні в агресивній війні проти України, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді», - зазначається в заяві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Рищенко
    Андрій Рищенко
    суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду
  • Андрій Ліуш
    Андрій Ліуш
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Ярослав Боровець
    Ярослав Боровець
    заступник голови Господарського суду Тернопільської області