Литва підготує національний план масової евакуації та назвала причину

13:12, 9 вересня 2024
Литва хоче мати план евакуації національного масштабу та бути готовими до його реалізації.
Литва підготує національний план масової евакуації та назвала причину
Фото: LRT
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Литві на початок жовтня буде розроблено національний план масової евакуації. Про це повідомила міністр внутрішніх справ Литви Агнє Білотайте, пише lrt.lt.

«У кожного самоврядування є свій план евакуації, але очевидно, що ми маємо план національного масштабу і бути готовими до його реалізації», – сказала міністр.

За її словами, через кібератаки безпека населення стала пріоритетним питанням.

«Сьогодні цивільний захист є актуальним як ніколи. Війна проти України триває, країни нашого регіону зазнають гібридних та дезінформаційних атак, а диверсії – це наша нова реальність. Важливо відзначити, що ми перебуваємо на передовій позиції, тому сьогодні цивільний захист став пріоритетом у нашому порядку денному», – сказала Білотайте.

За її словами, недостатньо зміцнювати цивільний захист на національному рівні, тому було вирішено працювати разом із іншими країнами Балтії. Крім того, країни подаватимуть заявки на фінансування з боку ЄС.

«Настав час об'єднати наші можливості та діяти скоординовано як на регіональному рівні, так і на рівні ЄС. Так, це дуже дорого, але ми маємо обговорити можливості об'єднання наших зусиль та отримання відповідної підтримки з боку ЄС. (...) Ми закликаємо провести оцінку ризиків на рівні Європейського Союзу, щоб краще зрозуміти загрози та забезпечити заходи цивільного захисту», – сказала міністр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Людмила Біла
    Людмила Біла
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Джуга
    Сергій Джуга
    суддя Закарпатського апеляційного суду