У Румунії створять навчальний центр для підготовки українських морпіхів

11:15, 2 жовтня 2024
Навчальний центр діятиме впродовж двох років.
У Румунії створять навчальний центр для підготовки українських морпіхів
Фото: ВМС ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Румунський парламент підтримав пропозицію президента Клауса Йоганніса про створення на території країни навчального центру для підготовки українських морських піхотинців. Про це повідомляє Agerpres.

За відповідне рішення проголосували 233 депутати, 18 – проти, ще 25  утрималися.

У листі до парламенту президент Румунії писав, що останні події у війні, яку веде рф проти України, актуалізували необхідність посилення підготовки українських збройних сил.

«В результаті проведеного аналізу з'ясувалося, що Румунія має можливість зробити внесок у Коаліцію морських сил і засобів, розмістивши на своїй національній території морський навчальний центр, а також підтримати підготовку українських морських піхотинців, в межах наявних можливостей», – зазначив Йоганніс.

План передбачає, що об'єкт діятиме протягом двох років. При цьому Румунія залишає за собою право припинити зобов'язання в будь-який час під час тренувального процесу або після закінчення встановленого терміну.

«Навчальний центр позиціонуватиме Румунію як регіонального лідера в підготовці морських операцій, допомагаючи підвищити згуртованість, продемонструвати єдність і зміцнити євроатлантичне стримування і оборону», – йдеться в листі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області