У США батьки учня подали в суд на школу через дисциплінарне стягнення за використання ШІ в проекті

16:49, 16 жовтня 2024
Батьки просять суд зобов'язати школу підвищити оцінку учня та видалити з його досьє дисциплінарне стягнення, пов'язане з використанням ШІ.
У США батьки учня подали в суд на школу через дисциплінарне стягнення за використання ШІ в проекті
Фото: ucarecdn.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У США батьки учня середньої школи Хінгема подали до суду на шкільну адміністрацію та вчителів свого сина після того, як дитина отримала дисциплінарне стягнення за використання штучного інтелекту в проекті, пише CBSnews.

У позові, поданому до федерального суду Дейлом і Дженніфер Харріс, йдеться, що учень постраждав від «довільної оцінки» і не був обраний до Національного почесного товариства «через ймовірне порушення академічної чесності». Батьки заявили, що у шкільному довіднику для учнів не прописано політику використання ШІ, тому карати його за це несправедливо.

У позові міститься заклик до суду зобов'язати школу підвищити оцінку зі суспільствознавства учня до «B» та видалити з його досьє будь-які академічні санкції, пов'язані з використанням ШІ. Вони також не хочуть, щоб його використання ШІ характеризувалося як «шахрайство» чи «академічна нечесність».

Мати хлопчика є письменницею, а батько — учителем.

Зазначається, що хлопчик разом з іншим учнем використовували ШІ для створення нотаток та створення плану, а не для написання самої роботи.

 «Я знаю, що мій син захищався перед школою, стверджуючи, що ШІ не є обманом та плагіатом. Він сказав, що якщо ви подивитесь, то побачите, що все документально підтверджено, що ШІ є власністю людини, яка її створила», — сказала мати хлопця.

У відповідь школа змусила двох учнів переробити завдання окремо та з іншої теми.

Представник державних шкіл Хінгема заявив, що округ не коментуватиме позов «з міркувань поваги до приватного життя залученого учня і у зв'язку з судовим розглядом, що триває».

Батьки учня також хочуть, щоб суд зобов'язав відповідачів «пройти навчання з використання та впровадження штучного інтелекту у класі, школах та освітньому середовищі».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Юрій Сіренко
    Юрій Сіренко
    голова Черкаського апеляційного суду