Юридичні поради: вибір інтернет-магазину

10:31, 21 червня 2017
Як вибрати надійний магазин в мережі?
Юридичні поради: вибір інтернет-магазину
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Торгівля в Інтернеті вже давно набула популярності. І це зрозуміло: купувати там швидше, зручніше і часто дешевше. Але не слід забувати, що віртуальна торгівля має свої ризики і недоліки.

Щоб від онлайн-шопінгу залишалися тільки приємні враження, потрібно вибрати надійного продавця. Радимо зупинитися на інтернет-магазині, який зареєстрований в доменній зоні .ua, адже, щоб відкрити в ній сайт, компанія повинна бути офіційно зареєстрованою торговою маркою.

Перейшовши на сайт майданчика, стежте за тим, щоб він не виявилася двійником відомого віртуального продавця. Перш, ніж зробити замовлення, переконайтеся, що на сайті є інформація про цей магазин, його реквізити, зокрема, поштова адреса і суб'єкт підприємницької діяльності, що здійснює продаж товарів. Добре, якщо є присутнім самовивіз: можна прийти, подивитися і вже потім придбати вподобану річ.

Також перед здійсненням купівлі варто поцікавитися, як давно і чи легально працює онлайн-магазин, попросити показати відповідні ліцензії, а також, в разі підозр, самостійно перевірити інформацію в реєстрі. Також не полінуйтеся пошукати в мережі відгуки про роботу інтернет-магазину, якість надаваних товарів і послуг, а також не забудьте порівняти ціни. В цьому Вам, зокрема, допоможуть спеціальні сайти — прайс-агрегатори, — які збирають інформацію про товар з різних майданчиків.

Важливо: не спокушайтесь надто низькою ціною! Як правило, вона вказує на те, що магазин торгує бракованим товаром, або продавець виявиться шахраєм. Також можна самостійно перевірити правдивість відгуків на веб-сайті майданчику. Ще фахівці радять звертати увагу на рейтинг інтернет-магазинів і по можливості замовляти товар в місті свого проживання.

У наступних «Юридичних порадах» Ви дізнаєтеся про те, як повернути свої гроші за браковану річ з Інтернету.

Читайте також: «Юридичні поради: вибір і страховка машини напрокат», на сайті «Судово-юридичної газети».

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області