Гроші від ООН: Мінсоцполітики передало список на допомогу 276 тисячам українців

20:45, 27 серпня 2022
Мінсоцполітики продовжує співпрацювати з міжнародними організаціями та надавати за їхнім запитом списки заяв визначених категорій населення.
Гроші від ООН: Мінсоцполітики передало список на допомогу 276 тисячам українців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство соціальної політики повідомило, що передало до Всесвітньої продовольчої програми ООН список на виплату допомоги понад 276 тисячам українців. Про це йдеться Телеграм-каналі Мінсоцполітики.

«Згідно з укладеним меморандумом Міністерством соціальної політики передано Всесвітній продовольчій програмі ООН черговий список заяв на виплату грошової допомоги. Він складається із 127 626 заяв від отримувачів допомоги - малозабезпечених сімей та осіб з інвалідністю з Чернігівської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Запорізької областей. Допомогу зможе отримати 276 551 людина», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Мінсоцполітики продовжує співпрацювати з міжнародними організаціями та надавати за їхнім запитом списки заяв визначених категорій населення, поданих через гуманітарну платформу єДопомога.

Загалом передані раніше списки на виплати міжнародним організаціям згідно з меморандумами включають 780 722 особи. Крім цього, передано інформацію для здійснення виплат 189 428 особам, які зазначені в заявах, поданих через платформу єДопомога. Тобто на сьогодні загалом у списках, переданих до міжнародних організацій для здійснення виплат, 1 246 701 особа.

У міністерстві нагадують, що рішення про надання відповідної допомоги приймають міжнародні організації. Пріоритетними є уразливі групи, зокрема люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області