Apple представила iOS 17: як встановити бета-версію операційки прямо зараз, інструкція

13:05, 7 червня 2023
iOS 17 стане доступною з релізом смартфонів серії iPhone 15 у вересні 2023 року, однак уже зараз можна випробувати всі нововведення.
Apple представила iOS 17: як встановити бета-версію операційки прямо зараз, інструкція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Apple анонсувала оновлену систему iOS 17, яка вийде у вересні разом з новими смартфонами компанії. Вона запропонує користувачам ряд поліпшених функцій, в тому числі можливість перетворити ваш iPhone в смарт-дисплей.

Серед головних оновлень - поліпшені функції безпеки, новий режим StandBy, вбудований застосунок для ведення щоденника, перероблені картки контактів, поліпшена автокорекція і голосова транскрипція, а також жива голосова пошта.

Для контактів тепер можна буде прив’язувати повноцінні фото. Можна встановити фото для свого номера, і воно буде відображатися в інших користувачів.

У програмі FaceTime з’явиться можливість залишити короткий запис, якщо не вдалося додзвонитися. У додатку iMessage з'являться фільтри пошуку та багато наліпок - їх можна створити самостійно із Live-фото. Нова iOS 17 навчилася перетворювати відтворення голосової пошти на текст.

Також у новій ОС поліпшили функцію бездротового обміну файлами AirDrop - NameDrop. Тепер просто можна піднести гаджети один до одного, можна обмінюватись і контактами. Відбулися зміни й щодо клавіатури: тепер підказувати та виправляти помилки буде нова система аналізу. Це також торкнеться й диктування.

Новий додаток Journal дасть змогу зручно вести особистий щоденник. Користувачам буде запропоновано записувати значущі та цікаві моменти з життя.

У iOS 17 також з'явиться режим StandBy, за допомогою якого iPhone перетворюється на будильник або календар на ніжці. Новинку можна підключати автоматично, коли смартфон заряджається. Щоб взаємодіяти з голосовим помічником Siri, більше не потрібно говорити "Привіт, Siri". Вистачить просто гукнути "Siri".

Встановити iOS 17 зможуть смартфони, які випускалися з 2018 року і пізніше. До таких належать смартфони моделей вище iPhone 8 і iPhone 8 Plus.

Якщо вам не терпиться випробувати всі нововведення, ви можете взяти на себе ношу бета-тестера прямо зараз. Єдине, що потрібно зробити заздалегідь – резервну копію смартфона в iCloud: «Налаштування» → «Ім'я вашого Apple ID» → iCloud → «Резервна копія в iCloud» → «Створити резервну копію» 

Як встановити бета-версію iOS 17

Якщо у вас раніше був встановлений бета-профіль iOS 16, то цілком можливо, що ви вже можете оновитися і до бети iOS 17. Для цього в розділі налаштувань «Оновлення ПЗ» зайдіть в пункт «Бета-оновлення» і виберіть iOS 17 Developer Beta. Далі ви побачите пропозицію завантажити iOS 17.

Якщо профілю у вас немає, або оновлення не приходить, робимо наступне:  

  • Видаляємо свій старий профіль (якщо він у вас є);
  • Завантажуємо бета-профіль iOS 16.6 за посиланням через браузер айфона;
  • Встановлюємо профіль і перезавантажуємо смартфон;
  • Чекаємо 1-2 хвилини і перевіряємо оновлення – в розділі «Оновлення ПЗ» вам має бути доступна iOS 17 для завантаження.

У випадку з iPad і iPadOS 17 порядок дій аналогічний.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді