Відрядження суддів апеляційних судів дозволить вирівняти навантаження в діючих апеляційних судах — Державна судова адміністрація

10:54, 28 липня 2022
Процедура тимчасового відрядження суддів апеляційних судів триває.
Відрядження суддів апеляційних судів дозволить вирівняти навантаження в діючих апеляційних судах — Державна судова адміністрація
Фото: dna.court.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна судова адміністрація вважає, що відрядження суддів апеляційних судів, територіальна підсудність яких була змінена внаслідок агресії РФ, дозволить подолати кадрову кризу в апеляційних судах та вирівняти навантаження на суддів апеляцій.

Про це голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков розповів під час візиту у Хмельницький апеляційний суд 27 липня.

Нагадаємо, що внаслідок бойових дій була змінена територіальна підсудність Луганського, Донецького та Херсонського апеляційних судів.

Власне, судді саме цих апеляційних судів і можуть розраховувавати на тимчасове відрядження у інші апеляційні суди.

Ймовірно, на кадрове підсилення може розраховувати Дніпровський апеляційний суд, який  буде розглядати справи, раніше підсудні Луганському, Донецькому і Херсонському апеляційним судам.

Нагадаємо, що 22 липня розпочалась процедура відрядження суддів апеляційних судів, територіальна підсудність яких була змінена. До 1 серпня судді трьох апеляційних судів повинні звернутись до голови Верховного Суду з відповідними заявами.

Тимчасове відрядження можливо здійснити у 8 апеляційних судів — Дніпровський апеляційний суд, Житомирський апеляційний суд, Закарпатський апеляційний суд, Одеський апеляційний суд, Рівненський апеляційний суд, Сумський апеляційний суд, Хмельницький апеляційний суд та Черкаський апеляційний суд. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор В'ячеслав Хрипун.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України