Чоловіки-військовослужбовці також зможуть отримати відпустку для догляду за дитиною

14:42, 29 липня 2022
Якщо обоє батьків є військовослужбовцями, то чоловік зможе отримати відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років а в разі якщо дитина потребує домашнього догляду – до досягнення 6 років.
Чоловіки-військовослужбовці також зможуть отримати відпустку для догляду за дитиною
Фото: fakty.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада 29 липня 2022 року ухвалила в цілому як закон зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо рівних можливостей матері і батька, які є військовослужбовцями, на догляд за дитиною в особливий період № 7464.

Законопроект розроблено з метою забезпечення рівних можливостей військовослужбовців – матері та батька на догляд за дитиною, поєднання військової служби із сімейними обов'язками та створення передумов для посилення ролі батька у процесі виховання дітей та розвитку відповідального батьківства в Україні.

Законом внесено до статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» такі зміни (пункт 19):

Надання військовослужбовцям у періоди, передбачені пунктами 17 і 18 цієї статті, інших видів відпусток припиняється, крім:

  • відпустки військовослужбовцям-жінкам у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, – тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення нею шестирічного віку (якщо обоє батьків є військовослужбовцями, - одному з них за їх рішенням);
  • відпустки у зв’язку з хворобою або для лікування після тяжкого поранення за висновком (постановою) військово-лікарської комісії».

Отже, якщо обоє батьків є військовослужбовцями, то чоловік зможе отримати відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а в разі якщо дитина потребує домашнього догляду – до досягнення нею шестирічного віку. Також він матиме право на відпустку у зв’язку з хворобою або для лікування після тяжкого поранення за висновком (постановою) ВКЛ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Наталя Мамченко.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва