Рада на час війни заборонила арештовувати майно «Укрзалізниці»

16:30, 1 серпня 2022
На час воєнного стану зупиняється вчинення виконавчих дій та заходів примусового виконання рішень (у тому числі накладення арешту на майно та кошти), боржником за якими є акціонерне товариство «Українська залізниця».
Рада на час війни заборонила арештовувати майно «Укрзалізниці»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 7451 про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави, яким, зокрема, на час воєнного стану  заборонила накладати арешт на майно акціонерного товариства «Українська залізниця» та примусове виконання рішень стосовно заборгованості компанії.

Ухваленим законом доповнено Закон «Про виконавче провадження» новим пунктом 10-3  та передбачено, що на час дії воєнного стану:

1) зупиняється вчинення виконавчих дій та заходів примусового виконання рішень (у тому числі накладення арешту на майно та кошти), боржником за якими є акціонерне товариство «Українська залізниця»;

2) підлягають зняттю арешти, накладені до набрання чинності цим Законом на кошти та майно акціонерного товариства «Українська залізниця», у виконавчих провадженнях.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 28 липня ухвалила  закон про спрощення приватизації і передачі вилучених об’єктів права власності резидентів РФ, який передбачає, серед іншого, спрощення процедури приватизації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси