ДБР збирається сформувати нову Раду громадського контролю при Державному бюро розслідувань

11:56, 12 вересня 2022
Відповідне рішення ухвалив директор ДБР Олексій Сухачов.
ДБР збирається сформувати нову Раду громадського контролю при Державному бюро розслідувань
Фото: facebook.com/dbr.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Директор ДБР Олексій Сухачов прийняв рішення про проведення конкурсу з формування Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

«Рішення прийнято з метою забезпечення безперебійної роботи органу цивільного контролю при ДБР», - зазначають у ДБР.

При цьому слід зауважити, що Кабмін відносно нещодавно ухвалив постанову стосовно відстрочення формування громадських рад та обмеження повноважень їх членів на період воєнного стану. А саме 16 серпня Кабмін вніс зміни до постанови КМУ «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.12.2010 № 996. Цими змінами передбачено, що формування нового складу громадських рад в період дії воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його припинення чи скасування не проводиться. Окрім того, може обмежуватися доступ членам громадських рад до приміщень держорганів, членами рад при яких вони є.

Наразі оголошено лише про прийом заяв кандидатів до складу Конкурсної комісії з добору членів РГК при ДБР. Тобто, комісії, яка відбере громадську раду.

До складу Комісії включаються особи, які мають вищу юридичну освіту, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, не є членами політичних партій.

Не може бути членом конкурсної комісії зокрема особа, на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, або яка притягалася судом до відповідальності за вчинення умисного злочину; а також ті особи, які були працівниками правоохоронних органів упродовж попередніх двох років (незалежно від тривалості).

Для подачі кандидатури до складу Комісії необхідно у період з 12 до 30 вересня 2022 року заповнити онлайн-форму, до якої завантажити такий перелік документів:

  • копію диплома про отримання повної вищої освіти з додатками;
  • автобіографічну довідку;
  • мотиваційний лист.

Рішення про формування складу Конкурсної комісії з добору членів РГК при ДБР ухвалюється наказом Державного бюро розслідувань протягом 5 днів після завершення строку приймання документів від кандидатів.

Зауважимо, що попередня РГК при ДБР почала роботу 30 грудня 2020 року, однак про її діяльність відомо небагато.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва