Депутати більшості та опозиції пропонують запровадити безкоштовний проїзд у потягах для внутрішньо переміщених осіб

14:51, 12 вересня 2022
Пропонується встановити  обов’язок місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в межах своїх повноважень забезпечити безоплатний проїзд внутрішньо переміщених осіб, однак з проєкту не зрозуміло, звідки на це планується взяти кошти.
Депутати більшості та опозиції пропонують запровадити безкоштовний проїзд у потягах для внутрішньо переміщених осіб
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції “Слуга народу” та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8020 "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо запровадження безкоштовного проїзду для внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану, яким пропонується на час воєнного стану встановити безкоштовний проїзд у міському транспорті та залізницею для внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначається у пояснювальній записці, проєкт Закону передбачає внесення змін до статей 11 та 20 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та встановлює під час дії воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях:

- право внутрішньо переміщених осіб на безкоштовний проїзд на території всієї України усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним транспортом та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних  та міжобласних;

- обов’язок місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в межах своїх повноважень забезпечити безоплатний проїзд внутрішньо переміщених осіб.

Разом з тим економічне обґрунтування ініціативи відсутнє. На думку авторів, її реалізація не потребує додаткових витрат із державного бюджету України та місцевих бюджетів.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, уряд виділив кошти на компенсацію особам, котрі надали прихисток ВПО.

Автор Ярослав Конощук

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді