Кабмін планує у 2023 році збільшити штат свого Секретаріату – проєкт бюджету

14:18, 16 вересня 2022
У 2023 році планується чергове збільшення штату Секретаріату Кабінету Міністрів. Натомість заплановано скорочення штату Апарату ВР, а граничну чисельність працівників Офісу президента не планують змінювати.
Кабмін планує у 2023 році збільшити штат свого Секретаріату – проєкт бюджету
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів планує у 2023 році збільшити штатну чисельність працівників свого секретаріату з 782 до 788 осіб, натомість кількість осіб, що працюють в апараті Ради, може скоротитися з 1121 до 1065 осіб. Про це йдеться у матеріалах до проєкту бюджету на 2023 рік.

Згідно з документом штатна чисельність урядового апарату в разі схвалення проєкту бюджету буде зростати третій рік поспіль. Для порівняння у 2021 році у Секретаріаті Кабінету Міністрів працювала 681 особа, у поточному році це вже 782, а наступного року штат може розширитися ще на 6 осіб.

Разом з тим у Верховній Раді згідно з проєктом наступного року штат скоротять. Передбачається що в Апараті ВР працюватимуть 1065 осіб проти 1121 у поточному році та 1044 осіб у 2021 році.

Натомість в Офісі Президента кількість персоналу залишили на рівні минулого року. Згідно з проєктом гранична (штатна) чисельність працівників Офісу Президента України, Державного управління справами, Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів України, Секретаріату Комітету Державної премії України в галузі освіти, Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, Комітету із Державної премії України в галузі архітектури становить 625 осіб.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на сайті Верховної Ради опубліковано проєкт бюджету 2023. Він передбачає, серед іншого, відновлення будівництва доріг та скорочення фінансування політичних партій, Верховної Ради, діяльності Президента України та рекордні видатки на армію.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду