Експерти спрогнозували відповідь США на застосування ядерної зброї Росією

09:52, 26 вересня 2022
У такому разі США та країни НАТО можуть провести обмежену повітряну, ракетну та військово-морську операцію, щоб допомогти силам України витіснити армію Росії з окупованих з початку російського вторгнення територій, - експерти.
Експерти спрогнозували відповідь США на застосування ядерної зброї Росією
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Експерти Atlantic Council Френсіс Шин, Дамір Марушич та Тайсон Ветцел раніше склали список потенційних реакцій Заходу, зокрема, якщо Росія застосує зброю масового знищення проти України, у тому числі тактичну ядерну зброю.

Експерти зазначають, що реакція на такі дії агресора вимагатиме від західних суспільств серйозних жертв. Напруга у відносинах із Росією зросте до нового рівня. А нормалізація буде неможлива, навіть якщо бої припиняться.

А саме йдеться про те, щоб провести каральну військову операцію, щоб повернути лінію розмежування до 24 лютого.

«США і країни НАТО повинні провести обмежену повітряну, ракетну і військово-морську операцію, щоб допомогти силам України витіснити армію Росії з територій, які були окуповані з початку російського вторгнення. Союзники знищать російські ВПС і ППО, взявши українське небо під контроль. А повітряні й ракетні удари будуть здійснені для того, щоб остаточно розбити сухопутні сили Росії, командні центри, а також сили підкріплення і логістичні маршрути. Також будуть знищені всі кораблі Чорноморського флоту, які блокують порти України. Масштаби цієї операції можуть бути розширені, щоб вигнати російські сили з усієї української території включно з Кримом і Донбасом. Цей крок - на вершині ескалаційної драбини. Тому його варто розглядати лише у випадку надзвичайної російської провокації, зважаючи, що ризик початку Третьої світової війни цілком реальний», - зазначають вони.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді