Раді рекомендують запровадити обов’язкову евакуацію родин військових з можливих районів бойових дій

12:05, 5 жовтня 2022
Пропонується передбачити евакуацію дітей та дружин (чоловіків) військовослужбовців, осіб з інвалідністю з районів потенційних бойових дій у разі оголошення воєнного стану.
Раді рекомендують запровадити обов’язкову евакуацію родин військових з можливих районів бойових дій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендує Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроєкт №7729 про внесення зміни до статті 18 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", який передбачає евакуацію родин військових з можливих районів бойових дій у разі оголошення воєнного стану.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 18 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" новою частиною такого змісту: «У разі введення воєнного стану дружини (чоловіки) військовослужбовців, їх неповнолітні діти або повнолітні діти – особи з інвалідністю підлягають евакуації в установленому законодавством порядку, у тому числі (за їх згодою) із використанням сил і засобів Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, з можливих районів бойових дій».

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація проекту Закону не потребує додаткових витрат за рахунок Державного бюджету України, оскільки буде здійснюватися за кошти, передбачені на діяльність Збройних сил (інших військових формувань), правоохоронних органів.

Слід зазначити, що навіть у разі оголошення обов’язкової евакуації особа має право відмовитися від неї, підписавши відповідний документ.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що влада розглядає можливість обов’язкової евакуації окремих районів Харківської, Запорізької, Миколаївської областей.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області