ВПО, яких не буде на місці фактичного проживання, позбавлять допомоги держави – рішення уряду

07:33, 19 жовтня 2022
Згідно з постановою уряду Національна соціальна служба вибірково перевірятиме фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи. В разі відсутності особи на місці фактичного проживання виплату допомоги може бути припинено.
ВПО, яких не буде на місці фактичного проживання, позбавлять допомоги держави – рішення уряду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає перевірку фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб та визначає можливість позбавлення їх державної допомоги. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №1168 від 14 жовтня.

Передбачається, що Національна соціальна служба перевірятиме фактичне місце проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу на проживання.

Згідно з документом, вибіркова перевірка проводиться за рішенням керівника (заступника керівника) територіального органу Нацсоцслужби відповідно до сформованих з використанням Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб списків, наданих Нацсоцслужбою її територіальним органам.

У разі відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає внутрішньо переміщеній особі повідомлення про необхідність протягом десяти календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

У разі коли внутрішньо переміщена особа протягом десяти календарних днів не прибула до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», українцям пояснили, що робити, якщо виникають затримки і виплати ВПО не надходять понад місяць.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва