Рада може звільнити від ПДВ імпорт генераторів - законопроєкт

14:55, 7 листопада 2022
Пропонується звільнити від ПДВ та ввізного мита імпорт генераторів та акумуляторів для джерел безперебійного живлення.
Рада може звільнити від ПДВ імпорт генераторів - законопроєкт
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат з партії “Слуга народу” Олександр Красов зареєстрував у Верховній Раді законопроєкти № 8182 “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо постачання окремих товарів, які є критично важливими для українського суспільства в холодну пору 2022/23 р." та 8183 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо пільгового ввезення окремих товарів, що є критично важливими для українського суспільства в холодну пору 2022/2023 року”, якими пропонується тимчасово звільнити від податку на додану вартість та ввізного мита генератори та акумулятори для джерел безперебійного живлення.

Законопроєктом пропонується передбачити до 1 квітня 2023 року звільнення від оподаткування ПДВ ввезення на територію дизельних та інших генераторів. Крім цього, від сплати ПДВ можуть звільнити: акумулятори електричнi, включаючи сепаратори для них, прямокутної (в тому числi квадратної) або будь-якої iншої форми, iншi акумулятори свинцевi для джерел безперебійного живлення, а також прилади для приготування та пiдiгрiвання їжi на газовому паливi або на газу та iнших видах палива та інші прилади на твердому паливі. При цьому положення цього пункту не поширюється на товари, які походять з Російської Федерації.

Змінами до митного кодексу пропонується звільнити генератори та акумулятори, зокрема до джерел безперебійного живлення, та низку інших товарів від оподаткування ввізним митом.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев аносував пакет заходів щодо підтримки промисловості. Зокрема йшлося про неподаткові інструменти підтримки промисловості та звільнення від ПДВ без можливості перепродажу електрогенераторів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду